​Είναι από τα περιστατικά που λες ''δεν μπορεί να είναι αλήθεια''!

Ένας 48χρονος ισοβίτης στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου δραπέτευσε το βράδυ της Τρίτης αλλά μετά από 20 ώρες επέστρεψε μόνος του και ενώ οι αρχές τον αναζητούσαν!

Ο Βασίλης Νέστορας είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον θάνατο ενός αστυνομικού και σε 18 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου αστυνομικού και εξέτιε την ποινή του τα τελευταία χρόνια στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.

Εργαζόταν σαν βοσκός και το απόγευμα της Δευτέρας βρισκόταν με το κοπάδι στην περιοχή Αϊδίνιο Μαγνησίας. Ο ίδιος δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, δεν είχε εμπλακεί σε φασαρίες, ήταν ήσυχος και κρατούνταν αρκετά χρόνια σε καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης.

Στη νυχτερινή καταμέτρηση δεν έδωσε όμως το «παρών» και διαπιστώθηκε ότι είχε δραπετεύσει.

Το χρονικό του εγκλήματος που διέπραξε

Το πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά εγκληματικό περιστατικό σημειώθηκε στις 11 Ιουλίου του 1997, στην Πατρίδα Ημαθίας.

Ο Βασίλης Νέστορας ήταν γνωστός για την εριστική συμπεριφορά του και συγχωριανοί του ανέφεραν συχνά στις Αρχές ότι προκαλούσε καβγάδες. Εκείνη την ημέρα οι γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία ότι είχε επιτεθεί στη μητέρα του και τη χτύπησε.

Ένα περιπολικό πήγε στην Πατρίδα και οι δύο αστυνομικοί βγήκαν για να επιληφθούν του συμβάντος.

Σε κατάσταση εκτός εαυτού ο δράστης πέταξε εναντίον των αστυνομικών μία χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη. Ο 32χρονος αστυφύλακας Γιώργος Αθανασόπουλος τραυματίστηκε σοβαρά και δύο εβδομάδες μετά κατέληξε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, ενώ ο συνάδελφός του Σωτήρης Θεσσαλονικιός μεταφέρθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία αμέσως στο χειρουργείο και έχασε το ένα του πόδι.