​Η τραγωδία με τον 19χρονο Θανάση Καναούτη που πήδηξε από το τρόλεϊ επειδή δεν είχε εισιτήριο φαίνεται ότι έχει επηρεάσει πολύ κόσμο!

Και στην Πάτρα σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες επεισόδιο στον Προαστιακό σιδηρόδρομο κατά τη διάρκεια ελέγχου των εισιτηρίων.

Νεαρός που δεν είχε εισιτήριο, αρνήθηκε τον έλεγχο, κατάφερε να β��ει από το βαγόνι και ξάπλωσε στις ράγες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το δρομολόγιο να έχει μισάωρη καθυστέρηση. Μάλιστα ο νεαρός δήλωσε πως θα υποβάλλει μήνυση κατά του ελεγκτή επειδή τόλμησε να τον ακουμπήσει.

Το παράδειγμά του θέλησε να ακολουθήσει και άλλος νεαρός που λίγη ώρα μετά δήλωνε στον ίδιο ελεγκτή ότι δεν είχε εισιτήριο. Ομως δεν πρόλαβε να βγει από το τρένο γιατί οι πόρτες έκλεισαν. Ο επιβάτης αναγκάστηκε να παραμείνει στο εσωτερικό του συρμού μέχρι να έρθει στο σημείο η αστυνομία και να τον συλλάβει.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ τέτοια περιστατικά είναι καθημερινά, αφού και στην Πάτρα υπάρχουν αρκετοί που χρησιμοποιούν τον προαστιακό χωρίς εισιτήριο. Έτσι οι ελεγκτές αναγκάζονται πολλές φορές να διαπληκτίζονται μαζί τους.