Πρώτη ανάρτηση: 11/08/2013 08:40

Τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από τα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή την στιγμή επικρατεί ηρεμία μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης για την καταστολή της εξέγερσης των μεταναστών, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- οι μετανάστες έχουν βγάλει τα καμμένα στρώματα και καθαρίζεται ο χώρος.
1960096 (1).jpg
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής.

Την ίδια ώρα περίπου 10 άτομα διαπιστώθηκε ότι έχουν αποδράσει μετά από την καταμέτρηση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και στη σύλληψή τους .

Όπως έγινε γνωστό, η ένταση ξεκίνησε όταν -κατά την διανομή του φαγητού- αλλοδαποί επιτέθηκαν κατά των σκοπών, βάζοντας στη συνέχεια φωτιά σε στρώματα και κοντέινερ.
Ακολούθησε πετροπόλεμος, χημικά και χειροβομβίδες κρ��του λάμψης.
1960103.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν αφού τους ανακοινώθηκε ότι ο μέγιστος χρόνος κράτησής τους θα παραταθεί από τους 12 στους 18 μήνες.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλεκτροδότηση του κέντρου είχε διακοπεί λόγω εργασιών συντήρησης, με συνέπεια να μην λειτουργούν τα κλιματιστικά στους χώρους όπου κοιμούνται οι κρατούμενοι.

1960129.jpg
Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, όλα ��εκίνησαν την ώρα της διανομής του φαγητού, όταν ομάδες αλλοδαπών επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους κατά έξι μήνες.

Οι αλλοδαποί στα επεισόδια του Σαββάτου επιτέθηκαν απρόκλητα στους αστυνομικούς φρουρούς, με ρίψη πετρών, μπουκαλιών νερού τα οποία είχαν γεμίσει με χαλίκια, κ.λπ. αντικειμένων, ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιές σε σακούλες απορριμμάτων, στρώματα κρεβατιών και οικίσκους.

1960108.jpg

Η ΕΛΑΣ ανέφερε 10 τραυματίες αστυνομικούς από ρίψει�� αντικειμένων, ενώ δεν έδωσε κανένα στοιχείο για τραυματισμούς μεταναστών.

Για τα επεισόδια συνελήφθησαν 41 μετανάστες, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.