Ο Άρειος Πάγος κατέστησε αμετάκλητες τις καταδίκες των εμπλεκομένων στο παραδικαστικό κύκλωμα τέως δικαστικών λειτουργών Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και Ευάγγελου Καλούση, καθώς οι αρεοπαγίτες απέρριψαν τις αιτήσεις τους που ζητούσαν να αναιρεθούν οι εφετειακές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκαν η πρώτη σε κάθειρξη 7 ετών και ο δεύτερος σε κάθειρξη 12 ετών.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις των δυο τέως δικαστών κρίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών έχει πλήρη, ορθή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτούν οι συνταγματικές επιταγές. Η κυρία Μπουρμπούλια και ο κ. Καλούσης αντιμετώπισαν κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παθητική δωροδοκία δικαστή. Συγκεκριμένα, η τέως ανακρίτρια κυρία Μπουρμπούλια καταδικάστηκε αμετάκλητα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παθητική δωροδοκία, η οποία υλοποιήθηκε το 2001.

ρφε.jpg

Η κυρία Μπουρμπούλια φέρεται ότι εισέπραξε από επιχειρηματία 23.476 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει ευνοϊκά την υπόθεσή του και να μην τον προφυλακίσει, αφήνοντάς τον παράλληλα ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Υπενθυμίζεται ότι η περίπτωση αυτή αφορά την έκρηξη που είχε γίνει το 2000 σε πρατήριο καυσίμων στο κέντρο της Αθήνας, από την οποία είχε προκληθεί θάνατος, ενώ στον επιχειρηματία είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Καλούσης καταδικάστηκε για δωροδοκία σε διάφορες υποθέσεις. Αναλυτικότερα, φέρεται ότι όταν υπηρετούσε στην Κρήτη εισέπραξε από φίλο του επιχειρηματία το ποσό των 4.000 ευρώ για να χειριστεί ευνοϊκά υπόθεσή του για απασχόληση αλλοδαπών γυναικών χωρίς άδεια και χωρίς βιβλιάρια υγείας, ενώ απέφυγε να δηλώσει εξαίρεση από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, ο κ. Καλούσης καταδικάστηκε για παθητική δωροδοκία περίπου 9.000 ευρώ που φέρεται ότι διαπράχθηκε το 1999 στην πρωτεύουσα, προκειμένου να αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους κατηγορούμενο. Ακόμη, ο τέως δικαστικός λειτουργός καταδικάστηκε για απόπειρα εκβίασης διαδίκων σε υπόθεση υιοθεσίας, όπου φέρεται να ζήτ��σε 30.000 ευρώ τα οποία όμως δεν δόθηκαν, καθώς ο διάδικος δεν υπέκυψε και δεν έδωσε τα χρήματα, ενώ για την ίδια υπόθεση ο κ. Καλούσης φέρεται να εισέπραξε παράνομα 3.000 ευρώ για γνωμοδότησή του (Σ.σ: Δεν επιτρέπεται στους δικαστές) έναντι αμοιβής.

Τέλος, ο κ. Καλούσης καταδικάστηκε ακόμη επειδή έπεισε τον υπεύθυνο επαγγελματικού σκάφους αναψυχής να δηλώσει-καταγράψει ως ενοικιαστή τον τέως δικαστή με άλλο όμως όνομα ανύπαρκτου αλλοδαπού, για να μην φανεί ότι ταξιδεύει για αναψυχή με το σκάφος επιχειρηματία, του ��ποίου στο παρελθόν είχε χειριστεί υποθέσεις.