Δυο νεαρούς ρομά αναζητούσε αργά το βράδυ της Τρίτης η αστυνομία στη βόρεια πλευρά της πόλης, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί ρομά αρχικά άρπαξαν ένα κινητό από μαθητή, κοντά στο γήπεδο Λαμίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος είναι γιος αστυνομικού.

Λίγο αργότερα, οι ρομά μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένης στα Γαλανέικα, έγιναν όμως αντιληπτοί και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, χτένισαν όλη την ευρύτερη περιοχή άλλα δεν μπόρεσαν να τους εντοπίσουν.

Το απόγευμα της Τρίτης επίσης στα σκαλάκια της οδού Διάκου, κοντά στην Καρπενησίου, ένας αλλοδαπός, πιθανότατα Αφγανός, όπως είπε κάτοικος της περιοχής, προσπάθησε να αρπάξει την τσάντα μιας νεαρής κοπέλας, που ανέβαινε τα σκαλάκια.

Σύμφωνα με τους γείτονες, ο Αφγανός πρέπει να μένει κάπου εκεί κοντά μαζί με άλλους ομοεθνείς του.

Τα κρούσματα με τους νεαρούς ρομά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί, ωστόσο πολλά από αυτά δεν φτάνουν ούτε μέχρι την αστυνομία, αφού οι γονείς των παιδιών που έχουν δεχθεί την επίθεση δεν το έχουν καταγγείλει.

Μάλιστα πολλές επιθέσεις έχουν γίνει ��έρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης και συνήθως αρπάζουν χρήματα και κινητά που έχουν πάνω τους οι ανήλικοι.