Πρώτη ανάρτηση: 06/06/2013 14:25

2.JPG

Αυτός είναι ο Έλληνας που μαζί με άλλους 10 ξένους υπηκόους- κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, με την κατηγορία ότι συνετέλεσαν στην υποδαύλιση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία.

480642_10201864698918246_1893835043_n.jpg

00a002200a21aa2 (1).jpg

Πρόκειται για τον 25χρονο Γιώργο Ιατρίδη, διαχειριστή του alexiptoto.com όπου και ανέβηκε φωτογραφία από την σύλληψή του.
gt.JPG

Σύμφωνα με το προσωπικό του προφίλ στο Facebook, είναι κάτοικος Κωνσταντινούπολης, με καταγωγή από το Ηράκλειο και έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Η τελευταία ανάρτηση στο προφίλ του είναι ένα βίντεο από επεισόδια στην Κωνσταντινούπολή το οποίο ανέβασε την Τρίτη και μπορείτε να δείτε και εσείς παραπάνω.

iatr.bmp

Ο Γιώργος Ιατρίδης, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία δύο χρόνια με το πρόγραμμα Erasmus από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πλατεία Ταξίμ και παρακολούθησε τις κινητοποιήσεις των Τούρκων πολιτών.

Εκτός όμως από τον 25χρονο Έλληνα, έχουν συλληφθεί ακόμα από τις αρχές τέσσερις Αμερικανοί, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, ένας Ινδός, ένας Γάλλος με την κατηγορία της υποκίνησης των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι έντεκα είχαν διπλωματικά διαβατήρια, ��νώ τέσσερις εξ αυτών είναι φοιτητές που επισκέφθηκαν την Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus.

Οι ξένοι υπήκοοι φαίνεται ότι συνελήφθησαν την Τετάρτη ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι τουρκικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Εντωμεταξύ, στους τέσσερις ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για έναν αστυνομικό που είχε πέσει από γέφυρα ύψους 5 μέτρων στα Άδανα και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.