​Την Τετάρτη, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το μεσημέρι, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 412 άτομα, εκ των οποίων 161 ημεδαποί και 251 αλλοδαποί, καθώς και σε 327 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 158 άτομα, από τα οποία 61 ήταν ημεδαποί και 97 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 55 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι:

Ένας Έλληνας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 295.557,17 ευρώ.

Ένας αλλοδαπός, για ληστεία.

Ένας ημεδαπός, για παράνομη κατοχή όπλου.

Δεκατέσσερις ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

27 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικ��τική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.

Τέσσερις Έλληνες, για καταδικαστικά έγγραφα.

Ένας ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα.

Ένας αλλοδαπός, για επαιτεία.

Ένας Έλληνας για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Ένας αλλοδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Ένας Έλληνας, για λειτουργία επιχείρησης περισυλλογής και συγκέντρωσης σιδήρων-μετάλλων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Ένας ΡΟΜΑ, για λειτουργία επιχείρησης περισυλλογής και συγκέντρωσης σιδήρων-μετάλλων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά, 98 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τέσσερις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και δύο παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Επιπλέον, κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. επιβατηγό όχημα καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.