Να παραμείνουν οι ποινές που είχαν επιβληθεί από το Εφετείο Αθηνών στους τρεις υπεύθυνους της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας «Ήλιος» για τη μοιραία πτώση του Boeing 737 στο Γραμματικό Αττικής στις 14 Αυγούστου 2005 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 115 επιβάτες και το 6μελές πλήρωμα του αεροσκάφους.

Aυτό εισηγήθηκε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Αν. Κανελλόπουλος και πρότεινε την απόρριψη των αιτήσεων των τριών υπευθύνων της εταιρείας «Helios Airways» που ζητούσαν να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε ότι έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτούν οι συνταγματικές επιταγές, η εφετειακή απόφαση με την οποία ο Δημήτρης Πανταζής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κικκίδης, διευθυντής πτητικών επιχειρήσεων και Γιάνκο Στοϊμένοφ, αρχιπιλότος της εταιρείας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης δέκα ετών ο καθένας.

Για το λόγο αυτό ο κ. Κανελλόπουλος πρότεινε να απορριφθούν και οι τρεις αιτήσεις αναίρεσης.

Οι ποινές και των τριών υπευθύνων της αεροπορικής εταιρείας μετατράπηκαν σε χρηματικές και στη συνέχεια εξαγοράστηκαν από τον καθένα με το ποσό των 80.000 ευρώ περίπου, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος, μηχανικός της εταιρείας, Άλαν Ίργουϊν, ο οποίος έλεγξε το αεροσκάφος πριν την πτήση, αθωώθηκε. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.