Η ένταση συνεχίζεται στη δίκη για το θάνατο της Μαρίας Βουλγαρίδη και του αγέννητου μωρού της

Η δίκη ξεκίνησε κανονικά το πρωί και κυλούσε ομαλά, όταν μία ερώτηση του συνηγόρου της ιδιώτου γιατρού προς την αδελφή της Μαρίας Βουλγαρίδη, άναψε φωτιές.

Η ερώτηση προκάλεσε την έντονη αγανάκτηση της μητέρας και του συζύγου του θύματος, οι οποίοι εκτόξευσαν χαρακτηρισμούς εναντίον του δικηγόρου, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για μισή τουλάχιστον ώρα, και συνεχίζεται σε κλίμα έντασης, ωστόσο οι φωνές και οι επιθέσεις της οικογένειας της αδικοχαμένης εγκύου, αναγκάζουν το δικαστήριο να αποφασίζει ολιγόλεπτες διακοπές στη διαδικασία.
"Κόκκινο πανί" αποτελεί η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθούν οι δικηγόροι.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθονται, επτά γιατροί και δύο μαίες, για το θάνατο της 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή, μαζί με το αγέννητο αγοράκι της, πριν από τέσσερα χρόνια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η δίκη διεκόπη την περασμένη Πέμπτη, καθώς ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης είχε δικαστήριο στα Χανιά και δεν μπορούσε να παραστεί

Με βάση το πολυσέλιδο κλητήριο θέσπισμα, η 33χρονη νοσηλεύτρια, η οποία βρισκόταν στον 8ο μήνα κύησης, διακομίστηκε στο Βενιζέλειο μία νύχτα που η κλινική δεν είχε «ειδικευόμενο μαιευτήρα-γυναικολόγο» και όχι μόνο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πόνους στο υπογάστριο και στον κόλπο της και δέκα ώρες μετα την εισαγωγή της, άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως αναφέρεται, εκτός από τους δύο ειδικευόμενους μαιευτήρες, από την εφημερία απουσίαζε και τρίτος γιατρός και συγκεκριμένα ένας ακτινολόγος. Η γυναίκα πέθανε αβοήθητη, υποφέροντας από φρικτούς πόνους, χωρίς να υποβληθεί εγκαίρως σε καισαρική τομή.

Μιας εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, η κα Ρούλια, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους, ότι η οικογένεια της Μαρίας Βουλγαρίδη περιμένει να δικαιωθεί η μνήμη της 33χρονης καθώς και να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που τις έχουν

Η δίκη διεξάγεται σε αίθουσα της παλιάς αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου​