Μετά την καταγγελία- βόμβα του α' Αντιπροέδρου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών ότι το τέταρτο θέμα της Φυσικής, στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές στις Πανελλήνιες την Τετάρτη, είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα πριν 2 μήνες η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων συνεδριάζει εκτάκτως αυτήν την ώρα για να εξακριβώσει τι έχει συμβεί.


Όπως σας γράψαμε και νωρίτερα από το star.gr, o κ. Φιλντίσης το πρωί της Πέμπτης τόνισε πως τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα συνδιαχειρίζεται μέλος της κεντρικής επιτροπής εξετάσεων, ενώ υποστήριξε πως το εν λόγω θέμα είχε προκαλέσει αναλυτική συζήτηση για τη λύση του μεταξύ των μελών της ιστοσελίδας. Σύμφωνα με τον κ. Φιλντίση,τουλάχιστον 50 καθηγητές αντάλλαξαν απόψεις για το πως μπορεί να λυθεί το εν λόγω ζήτημα.

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Αττικής κ .Λουράντος, του οποίου το παιδί συμμετέχει στις εξετάσεις, δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με το υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθεί και τόνισε ότι εάν χρειαστεί θα προσφύγει και στη Δικαιοσύνη. «Δεν μπορούν να παίζουν με τα παιδιά μας» δήλωσε.

Εντωμεταξύ, όπως σας γράψαμε από το star.gr, την Τετάρτη και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διατύπωσε ενστάσεις για την ποιότητα των θεμάτων της Φυσικής, στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.