Την ώρα που οι δουλειές λιγοστεύουν λόγω της οικονομικής κρίσης που «μαστίζει» την Ελλάδα και η απελπισία των νέων μεγαλώνει, υπάρχουν ευκαιρίες που πρέπει κανείς να αρπάξει από τα μαλλιά και να μην αφήσει τίποτα στην τύχη!

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό για τους νέους, είναι να αποκτήσουν τα εφόδια που είναι απαραίτητα για να βρουν μια θέση εργασίας, μιας και ο ανταγωνισμός στις μέρες μας είναι τεράστιος.

Γι’ αυτό το λόγο το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελληνική Οικονομία και τις ικανότητες που χρειάζεται να έχουν οι νέοι για να σταδιοδρομήσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της McKinsey η χώρα μας θα πρέπει να επικεντρωθεί στους πέντε μεγαλύτερους κλάδους παραγωγής και σε οχτώ αναδυόμενους, δυναμικούς κλάδους προκειμένου να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Στα πλαίσια αυτά μελετούνται οι εν λόγω κλάδοι προκειμένου να αναγνωριστούν και να αναδειχθούν οι γνώσεις και οι ικανότητες που πρέπει να αναπτύξουν οι απόφοιτοι οικονομικών σχολών και κυρίως τους Τμήματος M&E, ώστε να απασχοληθούν επιτυχώς σε αυτούς.

Η διημερίδα θα διεξαχθεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, Πατησίων 76, στις 23 και 24 Μαΐου.

Στις 23 Μαΐου, 10 π.μ- 5μ.μ, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν και θα συζητήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον κλάδο του τουρισμού και τον αγροτικό κλάδο, ενώ στις 24 Μαΐου, 10 π.μ – 1μ.μ, η εκδήλωση θα αναδείξει τις ευκαιρίες σε κλάδους όπως το Λιανεμπόριο, η Ενέργεια και σε αναδυόμενους οπό-κλάδους όπως Παραγωγή Γενοσήμων Φαρμάκων, Περιφερειακοί Διακομετακομιστικοί Κόμβοι, Διαχείριση αποβλήτων κ. ά.

Περισσότερες πληροφορίες : www.facebook.com/events/335359979923380www.facebook.com/rethinkMkE?ref=ts&fref=ts