Μια αιφνιδιαστική απόφαση φαίνεται ότι πήρε η ΟΛΜΕ μετά από 12 ώρες μιας μαραθώνιας συνεδρίασης με τους προέδρους των τοπικών ενώσεων (ΕΛΜΕ), όπως σας γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr.

Αποφάσισε να πάρει πίσω την απόφαση για 24ωρη απεργία αύριο Παρασκευή που ξεκινούν οι πανελλαδικές.

Έτσι, τα μέλη παρατάξεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που έχουν την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν να ζητήσουν να μην γίνει η απεργία.

Η πρόταση αυτή έλαβε 18 ψήφους υπέρ του ότι υπάρχουν οι όροι για απεργία, 9 ότι δεν υπάρχουν και 57 ψήφισαν λευκό, ως εκ τούτου δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία για απεργία.

Στην αίθουσα επικράτησε ένταση, καθώς πολλοί πρόεδροι ΕΛΜΕ υποστήριξαν ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι από τις γενικές τους συνελεύσεις παρά να ψηφίσουν επί του συγκεκριμένου ερωτήματος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μετά και απ΄ αυτό το αποτέλεσμα οι πρόεδροι αποχώρησαν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στη 1 τα ξημερώματα αν και προσπάθησε να κάνει δηλώσεις δεν μπόρεσε από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, ενώ εντός της ημέρας θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και να εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.

Οι καθηγητές αναμένεται να προγραμματίσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας και μελετούν κι άλλες κινητοποιήσεις, ενώ το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να επανεκτιμήσει την κατάσταση.