​Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση δεν οδηγεί τους νέους εκτός Ελλάδας αλλά και εκτός… πλανήτη!

«Γεια σας! Ονομάζομαι Μάριος Γουλιέλμος Χούμος και θα ήθελα να ταξιδέψω στον Άρη, καθώς πιστεύω ότι είναι κάτι περισσότερο από όνειρο ζωής», λέει χαρακτηριστικά ο 21χρονος φοιτητής του ΤΕΙ Πειραιά, στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στη επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, η οποία και φιλοξενεί τις περιγραφές των υποψηφίων «αστροναυτών» από περισσότερες από 100 χώρες.

Ο Μάριος Γουλιέλμος Χούμος είναι ένας από τους 78.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο και ο μόνος, μέχρι στιγμής, Έλληνας, που έχει συμπληρώσει την αίτηση της ολλανδικής εταιρίας «Mars One» για να γίνει ένας από τους πρώτους άποικους του «κόκκινου πλανήτη»!

Όπως σας είχαμε γράψει και στο star.gr, η ανακοίνωση της εταιρίας για την αποίκηση στον Άρη έγινε περίπου έναν μήνα πριν, με τους εκπροσώπους της εταιρείας να ισχυρίζονται ότι από το 2018 θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται οι πρώτες μη επανδρωμένες αποστολές για να «προετοιμάσουν» το έδαφος, για την εγκατάσταση των γήινων μεταναστών στον πλανήτη «Άρη»!

Η έναρξη αυτού του ταξιδιού θα γίνει σε μια δεκαετία από τώρα και οι εγκαταστάσεις θα κοστίσουν 3,1 εκατομμύρια ευρώ!

250413182223_3304.jpg
Η εταιρία θέτει ως βασική προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άτομα που πειθαρχούν, προσαρμόζονται εύκολα σε διάφορες καταστάσεις, είναι επινοητικά και διαθέτουν ομαδικό πνεύμα, χαρακτηριστικά τα οποία φαίνεται να διαθέτει ο θαρραλέος νέος!

«Πιστεύω ότι είμαι κατάλληλος γι’ αυτήν την αποστολή, καθώς λόγω ηλικίας μπορώ να γίνω πολύ παραγωγικός, και να φέρω εις πέρας απαιτητικές δραστηριότητες. Ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της αποστολής, δεν θα το βάλω εύκολα κάτω και θα βάλω τα δυνατά μου για να προσπαθήσω να λύσω οποιοδήποτε θέμα προκύψει», είπε ο Μάριος.

Ο 21χρονος αναφέρει ακόμα ότι παίζει μπάσκετ από την ηλικία των 6 ετών και θεωρεί ότι το «κλειδί» μιας επιτυχημένης ομάδας είναι η επικοινωνία και η κατανόηση μεταξύ των μελών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η εταιρία έχει δεχθεί περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε μόλις δυο εβδομάδες!