Ξεκινά η διαδικασία της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών με την επίδοση των φύλλων πορείας στους καθηγητές, μετά και από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης του Πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση θα αποστείλει σε 88.000 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης φύλλα πορείας.

Ο κ. Νίκος Παπαχρήστος, πρόεδρος της ΟΛΜΕ τόνισε: «Επιστρατευόμαστε χωρίς να έχει κηρυχθεί απεργία. Για πρώτη φορά έχουμε προληπτική επιστράτευση. Είναι αδιανόητα αυτά τα πράγματα. Υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα και μάλιστα σοβαρότατο. Σε λίγο όλοι οι Έλληνες θα κυκλοφορούμε με το χακί. Θα είμαστε επιστρατευμέν��ι».

Ο κ. Παπαχρήστος επεσήμανε ακόμη την πρόθεση των καθηγητών να καταγγείλουν την Ελλάδα διεθνώς. «Θα καταγγείλουμε την Ελλάδα, θα προσφύγουμε στο ΣτΕ και θα ζητήσουμε να κηρυχθεί παράνομη η απόφαση της κυβέρνησης».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ ανακοίνωσε πάντως ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη για την ακύρωση αυτής της απόφασης, κάνοντας λόγο για «ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που δεν στηρίζεται σε καμία εθνική ή διεθνή νομοθεσία».

Η Ομοσπονδία διοργανώνει στις 19.00 συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2).

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει την ίδια ώρα στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ, ενώ συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Συνεδριάζει επίσης σήμερα εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν την Παρασκευή 17/5 -ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων- πανεργατική - πανελλαδική απεργία.

Υπενθυμίζεται πως οι καθηγητές έχουν εξαγγείλει την Παρασκευή 24ωρη απεργία για την πρώτη ημέρα των εξετάσεων και στην συνέχεια πενθήμερη απεργία από 20 έως τις 24 του μήνα, αντιδρώντας στην αύξηση του ωραρίου τους κατά δύο ώρες. Η κυβέρνηση αντέδρασε με την άμεση επιστράτευση τους.