​Ένας Ισπανός, προσωρινά κρατούμενος για εισαγωγή και εμπορία μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, επιχείρησε να αποδράσει από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, χρησιμοποιώντας πλαστογραφημένα έγ��ραφα δικαστικών υπηρεσιών.

Χάρη στη σχολαστικότητα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, το σχέδιο απόδρασης αποκαλύφθηκε, ενώ για την υπόθεση διατάχθηκε επείγουσα εισαγγελική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα ελεγχθούν και δικηγορικά γραφεία.

Πρόκειται για έναν 44χρονο, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος ως μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, με πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η σύλληψή του έγινε λίγες μέρες μετά τον εντοπισμό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης φορτίου με 168 κιλά κοκαΐνης, προερχόμενου από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Μαζί του είχαν συλληφθεί ακόμη δύο Βούλγαροι κι ένας Πορτογάλος, ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα, εκτιμώμενης αξίας 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, προορ��ζόταν αποκλειστικά για την ελληνική αγορά. Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε τον ερχόμενο μήνα, στο Κακουργοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η απόπειρα απόδρασης αποκαλύφθηκε όταν έφτασε με φαξ στις φυλακές Κορυδαλλού διάταξη, υπογεγραμμένη από εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, για την άμεση αποφυλάκιση του 44χρονου, χωρίς όμως να συνοδεύεται από το απαραίτητο βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

Το γεγονός κίνησε τις υποψίες των υπαλλήλων, που ενημέρωσαν την εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε η πλαστογραφία.