Είχε πάει με τα τέσσερα παιδιά του στο Κέντρο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων για την πασχαλινή εκδήλωση κατά την οποία ο δήμαρχος θα προσέφερε δώρα σε παιδιά οικογενειών που τα έχουν ανάγκη.

Ο 50χρονος Δ.Χ. δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ο ίδιος και η 12χρονη κόρη του θα βρίσκονταν λίγη ώρα μετά στο επίκεντρο της επίθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, ο οποίος στην προσπάθειά του να χειροδικήσει σε βάρος του δημάρχου χτύπησε το 12χρονο κορίτσι.

Ο πατέρας της μικρής Μαρίας περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο παλιό φρουραρχείο της οδού Φιλαδελφείας στο κέντρο της Αθήνας.

«Η Μαρία και ο μικρός μου γιος σοκαρίστηκαν. Με ρωτούν συνέχεια «γιατί, μπαμπά, γιατί έγιναν αυτά σήμερα;» λέει. «Δεν θα ήθελα ποτέ κανείς να βρεθεί στη δική μου θέση», συμπληρώνει ο 50χρονος πατέρας.

Ο Δ.Χ. διάγει μια δύσκολη αλλά ήσυχη ζωή με την οικογένειά του στο κέντρο της Αθήνας. Χτυπημένος από ασθένεια που του έχει προκαλέσει βαριά αναπηρία, άνεργος εδώ και καιρό, όπως και η σύζυγός του, προσπαθεί να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια τα τέσσερα παιδιά του. Το μεγαλύτερο είναι η 12χρονη Μαρία και το μικρότερο μόλις 9 μηνών.

«Είχαμε φτάσει στο Κέντρο του Δήμου και έτυχε να είμαστε η πρώτη οικογένεια που ο δήμαρχος έδωσε τα πασχαλινά δώρα», διηγείται ο 50χρονος. «Την ώρα που η κόρη μου βρισκόταν κοντά στον δήμαρχο και είχε μαζί της το 2χρονο αδελφάκι της, μπήκε στην αίθουσα το συγκεκριμένο άτομο που άρχισε να βρίζει. Και τότε η μικρή μας δέχθηκε το χτύπημα.

Η γυναίκα μου με το μωρό και εγώ με το 5χρονο παιδί μας είχαμε προχωρήσει μπροστά όταν την ακούσαμε να φωνάζει: «Με χτύπησαν, το μάτι μου». Έτρεξα να δω τι είχε συμβεί και είδα τη μικρή να κλαίει».

Δείτε πλάνα λίγο μετά τ�� συμβάν και τον πατέρα της 12χρονης να ξεσπά σε τηλεφωνική του παρέμβαση για την παραμέληση του ιδίου και της οικογένειας του από το κράτος.