Ρεπορτάζ: Κυπραίου Μαρία

220413180758_8559.JPG

Εκτός από τα εκπληκτικά προϊόντα της Hellmann’s αλλά και τις ψησταριές άριστης ποιότητας της Weber, το μεσημέρι της Παρασκευής 19/4 μάθαμε από τους ειδικούς τα μυστικά του καλού ψησίματος.

Όπως λοιπόν μας είπε ο σεφ Βασίλης Μάνδρος θα πρέπει αρχικά να έχ��υμε μια πολύ καλή πρώτη ύλη. «Αν το κρέας σου είναι πολύ καλής ποιότητας και σωστά κομμένο τότε μπορείς να έχεις ένα σωστό ψήσιμο»! σημείωσε.

Στην συνέχεια ο σεφ πρόσθεσε πόσο σημαντικό είναι και το μαρινάρισμα. «Αν έχεις φτιάξει ένα καλό μαρινάρισμα χρησιμοποιώντας προϊόντα της Hellmann’s όπως μουστάρδα, σως μπάρπεκιου, κέτσαπ, ακόμα και το μπαλσάμικο, και μαρινάρεις με αυτό το κρέας ή το ψάρι σου θα έχεις πολύ καλή γεύση»!!!!
220413175528_8435.JPG
Τέλος όπως σημείωσε ο κύριος Μάνδρος για το σωστό ψήσιμο, «το ψάρι θα πρέπει να είναι καλοψημένο. Βέβαια υπάρχουν κάποια ψάρια όπως σολομός που δεν πρέπει να στεγνώσει.

Σε ότι αφορά στα λαχανικά πρέπει να ψηθούν ελάχιστα για να είναι τραγανά αλλά και για να μην χάσουν τις βιταμίνες τους.

Από την άλλη το σωστό ψήσιμο για το κρέας έγκειται στο πώς το θέλει ο άλλος. (πχ. με αιματάκι, ή καλοψημένο)».

Δείτε στο βίντεο τις συμβουλές του σεφ Βασίλη Μάνδρου στο star.gr…