Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και δυο κυρίες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους να συνεργαστούν με μικρούς παραγωγούς και να προωθήσουν προϊόντα γκουρμε εκτός συνόρων.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για την Ελλάδα. Ο παραγωγός ο μικρός δεν μπορούσε να κάνει κάτι μόνος του».

Λάδι από την Πελοπόννησο γλυκά κουταλιού από τη Λέσβο γιαούρτι αλλά και τυρί είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που διακινούν σε καταστήματα ντελικατεσεν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εντωμεταξύ, πριν από λίγες ημέρες ένα ελληνικό γκουρμε προϊόν το γλυκό κουταλιού από πράσινη ελιά από τη Λέσβο πήρε το δεύτερο βραβείο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό προϊόντων γκουρμε που έγινε στη Γερμανία.

Οι Έλληνες παραγωγοί υποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει θέληση για δουλειά μπορούν να κάνουν θαύματα.