Για συμφωνία της τελευταίας στιγμής κάνουν λόγο στην πλειοψηφία τους τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη συμφωνία στις Βρυξέλλες για την Κύπρο.

«Επιστροφή από το χείλος του γκρεμού. Οι υπουργοί Οικονομικών ενέκριναν συμφωνία της τελευταίας στιγμής για την διάσωση της Κύπρου από την καταστροφή.» αναφέρει το BBC.

Το Euronews σημείωσε «Η Κύπρος έκλεισε συμφωνία τελευταίας στιγμής με τους διεθνείς πιστωτές εξασφαλίζοντας πακέτο διάσωσης 10 δις ευρώ και αποφεύγοντας την οικονομική κατάρρευση. Θύμα της συμφωνίας θα είναι η 2η μεγαλύτερη τράπεζα η οποία θα κλείσει, επιφέροντας μεγάλες απώλειες σε ανασφάλιστους καταθέτες συμπεριλαμβανομένων των πλουσίων του εξωτερικού».

Η Guardian πάλι αναφέρει «Συμφωνία το τελευταίο λεπτό για την Κύπρο. Έρχονται μεγάλες απώλειες για τους εύπορους επενδυτές.»

Το Sky News σχολιάζει «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν για σχέδιο βοήθειας που προβλέπει βαριά φορολόγηση των μεγαλοκαταθετών και μίας τράπεζας»

Η Washington Post γράφει «H Κύπρος εξασφάλισε την συμφωνία και απέφυγε την έξοδο από το ευρώ, την πτώχευση και απετράπησαν πιθανές αναταραχές σε όλη την ευρωζώνη.»