Σεμινάρια για εργαζόμενους και εθελοντές σε… συσσίτια αποφάσισε να πραγματοποιήσει ο ΕΦΕΤ! Καθώς οι ουρές στα συσσίτια έχουν ξεπεράσει ακόμα και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις ο ΕΦΕΤ πήρε την πρωτοβουλία να καταρτίσει όσους θέλουν να βοηθήσουν.

Σύμφωνα με δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ, τα συγκεκριμένα προγράμματα στοχεύουν στη διασφάλιση της υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων τροφίμων ή γευμάτων και στην συνδρομή του ΕΦΕΤ στο σχεδιασμό διατροφικών οδηγιών (όπως ενδεικτικά μενού) που να καλύπτουν τις ελάχιστες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά αυτών των ανθρώπων.

Η έναρξη των σχετικών προγραμμάτων κατάρτισης έγινε την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 στο Δήμο Κηφισιάς. Όλα τα σεμινάρια κατάρτισης παρέχονται δωρεάν, ενώ μετά τη λήξη τους θα δοθεί επίσημη πιστοποίηση στους επιτυχόντες / εκπαιδευομένους χειριστές τροφίμων από τον ΕΦΕΤ ύστερα από τη διεξαγωγή κατάλληλων εξετάσεων.