Όσο ήλιο είδατε, είδατε! Ο Μάρτης- γδάρτης μπαίνει δυναμικά καθώς από το βράδυ του Σαββάτου έρχονται καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι...Όπως καταλαβαίνετε θα μας πάρει και θα μας σηκώσει!

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προειδοποιεί ότι από το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και την Αττική, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής θα φτάσουν μέχρι και το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Στο Ιόνιο το Σάββατο οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις νοτιοανατολικοί, οι οποίοι τη νύχτα θα επεκταθούν και στο Αιγαίο. Την Κυριακή οι άνεμοι θα «γυρίσουν» σε βορειοανατολικούς 8-9 μποφόρ.

Το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Ο καιρός θα αρχίσει να φτιάχνει μετά το μεσημέρι της Κυριακής από τα δυτικά και το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.