Εργαστηριακός έλεγχος θα πραγματοποιείται, με μέριμνα του υπουργείου Υγείας και με τ�� συνδρομή του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε κρατούμενους που εισέρχονται στις φυλακές προκειμένου να διαγνωστεί εάν πάσχουν από AIDS, φυματίωση και ηπατίτιδα τύπου B και C.

Τους εργαστηριακούς ελέγχους θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας καθώς θα διαθέσει κινητές μονάδες, στις οποίες θα εξετάζονται οι τρόφιμοι ενώ συγχρόνως, για τον ίδιο σκοπό, θα αξιοποιηθεί το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό εργαστήριο του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας για τη διασφάλιση της υγείας των κρατουμένων από με��αδοτικά νοσήματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο υπουργείων.
Ακόμη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν θέματα θεραπευτικής αντιμετώπισης των οροθετικών ενώ δόθηκε μεγάλο βάρος και στον τομέα της ψυχικής υγείας των τροφίμων.

Τέλος, αναμένεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) που θα προβλέπει, βάσει της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης (Ν. 4111/2013), την παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στις φυλακές από το προσωπικό των υγειονομικών περιφερειών.