Μετά από 10 ώρες ανακριτική διαδικασία προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Πατρών μετά από ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα που κατηγορήθηκαν για δωροδοκία από τον επιχειρηματία , Θωμά Μωραΐτη. Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο προϊστάμενος Δυτικής Ελλάδας του ΣΔΟΕ, Κώστας Μπρίνιας, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του.

Συγκεκριμένα πρώτος γύρω στις 11 το πρωί έδωσε κατάθεση ο Βονιτσάνος λογιστής του επιχειρηματία και αμέσως μετά για πολύ ώρα βρέθηκε στο γραφείο του ανακριτή ο Θωμάς Μωραΐτης. Στη συνέχεια κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης οι σύζυγοι των κατηγορουμένων και αμέσως μετά άρχισε η απολογία τους. Τελευταίος απολογήθηκε ο Διευθυντής του ΣΔΟΕ ο οποίος υποβλήθηκε σε διαδικασία αναγνώρισης από τον καταγγέλλοντα με αρνητικό προς αυτόν αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Υπάρχει όμως και συνέχεια. Ο καταγγέλλων, όπως έχει τονίσει και δημόσια, μίλησε για προϊστάμενο ο οποίος βρισκόταν στον 4ο όροφο του ΣΔΟΕ στην Πάτρα και τον οποίο είχε επισκεφθεί μαζί με τους ήδη προφυλακισμένους υπαλλήλους. Η ανάκριση λοιπόν συνεχίζεται για να εντοπισθεί ο προϊστάμενος στον οποίο αναφέρεται ο επιχειρηματίας μια και σε αυτό τον όροφο υπάρχουν δύο προϊστάμενοι.

Αρνήθηκαν ��α κάνουν δηλώσεις αμέσως μετά την ανακοίνωση από τον ανακριτή της απόφασης οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων , Όλυμπος Παρασκευάς και Μ. Παπαχριστοπούλου. Η κ. Παπαχριστοπούλου περιορίστηκε απλά στο να πει ότι επιμένουν στην αθωότητα των πελατών τους η οποία θα αποδειχθεί στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του διευθυντή του ΣΔΟΕ, Γιάννης Θεριανός, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση έκανε στο lefkadapress την παρακάτω δήλωση:

«Είχαμε εξ αρχής εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Αποδείξαμε πλήρως με έγγραφα και με τα υπόλοιπα αποδεικτικά Μέσα ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στην πράξη η οποία του αποδόθηκε γιατί για μεν την εμπλοκή του ονόματος τους αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτός, μετά την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τον καταγγέλλοντα, για δε το χρηματικό ποσόν που βρέθηκε στην κατοικία του αποδείξαμε, επίσης με έγγραφα, ότι είχε δηλωθεί νόμιμα σε προγενέστερη του συμβάντος , χρονική περίοδο. Μιλάμε δηλαδή για λάθος άνθρωπο. Αυτό θέλω να το τονίσω.

Προφανώς μιλάμε για λάθος άνθρωπο και η ανάκριση η οποία συνεχίζεται θα εντοπίσει αυτόν στον οποίο γίνεται η αναφορά και θα του αποδώσει τις ευθύνες που του αναλογούν».