Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε υπόγειο χώρο καταστήματος εμπορίας κινητών τηλεφώνων στην περιοχή της Ομόνοιας.

Ήδη έχουν συλληφθεί δύο αλλοδαποί Πακιστανικής καταγωγής, ηλικίας 30 και 35 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμα ομοεθνής συνεργός τους. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ανωτέρω σπείρα κατασκεύαζε ταξιδιωτικά και νομιμοποιητικά έγγραφα, με τα οποία προμήθευαν αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου.

Μέσα στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πέντε προξενικές θεωρήσεις εισόδου Πακιστανικών Αρχών.

Δύο Δελτία αιτήσαντος ασύλου.

Ένα Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας αλλοδαπού.

Ένα εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αποτελούμενο από ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκτυπωτή, πολυμηχάνημα, σαρωτή, θερμοκολλητή και συσκευή κοπής, πλήθος φωτογραφιών, πλήθος καρτών πλαστικοποίησης, πλήθος μέσων και εργαλείων, που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων και μια φωτογραφική μηχανή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.