Σε συμβολική κατάληψη κτιρίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου προχώρησαν το πρωί υπάλληλοι του Υπουργείου, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 24 συναδέλφων τους σε διαθεσιμότητα.

Οι υπάλληλοι αυτοί, οι οποίοι προσελήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, μεταταγμένοι από άλλες υπηρεσίες, και κυρίως την πρώην Ολυμπιακή, δεν βρήκαν τα ονόματά τους σε καμία λίστα μισθοδοσίας του υπουργείου. Επέλεξαν μάλιστα το συγκεκριμένο κτήριο του Μητρώου Ναυτικών του ΥΝΑ, καθώς από την υπηρεσία αυτή μπαίνουν σε διαθεσιμότητα σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Ναυτιλίας, Σπύρος Στρουμπούλας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι μέχρι σήμερα ότι δεν έχει επιδοθεί καμία πράξη διαθεσιμότητας προς τα 24 αυτά άτομα προκειμένου να μπορέσουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ωστόσο έχουν διαγραφεί από το μητρώο μισθοδοσίας βάση της λίστας απογραφής και μάλιστα χωρίς ν�� υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε απο το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και το Ναυτιλίας.

Ο κ.Στρομπούλας είπε επίσης ότι 9 από τα 10 άτομα που εργάζονται στο τμήμα του μητρώου ναυτικών έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και το συγκεκριμένο τμήμα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, καθώς σε αυτό εξυπηρετούνται καθημερινά δεκάδες ναυτικοί.