Άνω-κάτω είναι η Μύκονος από το σκάνδαλο υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Στην υπόθεση που ταράζει τα νερά στους αιρετούς, στην τοπική κοινωνία, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις δύο υπάλληλοι του δήμου, που πήραν τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν ο νυν και ο πρώην δήμαρχος του νησιού, αλλά και δύο αντιδήμαρχοι!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός εφέτης ανακριτής πρόκειται να καλέσει σε απολογία και τους διευθυντές δύο υποκαταστημάτων τραπεζών στη Μύκονο, των οποίων ερευνάται η συμμετοχή στην υπόθεση!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο νυν δήμαρχος, κύριος Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας, έκανε λόγο για υπεξαίρεση στο δήμο, που οφείλεται σε υπαλλήλους και υπογράμμισε ότι δεν έχει εμπλοκή κανένας αιρετός.

Μαζί με τον δήμαρχο, κλήθηκε σε απολογία και ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Βερώνης.

Πως γινόταν η απάτη με τις πλαστές αποδείξεις

«Όταν ανέλαβα, αρχίσαμε τους ελέγχους και βρέθηκε ότι υπάρχουν ακυρωμένα διπλότυπα, τα οποία ακυρώνονταν γιατί χρησιμοποιούνταν ξανά από αυτούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο και δίνονταν πλαστές αποδείξεις ξαναχρησιμοποιημένες. Δηλαδή τις αποδείξεις τις πλαστές τις ξαναχρησιμοποιούσαν και έβαζαν τα αντίστοιχα ποσά των επιχειρηματιών, με αποτέλεσμα τα λεφτά αυτά να μην μπαίνουν καθόλου στα ταμεία του δήμου, αλλά να γε��ίζουν τις τσέπες κάποιων ανθρώπων, υπαλλήλων του δήμου», προσθέτει ο δήμαρχος.