Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία στη Βουλγαρία όταν τουριστικό λεωφορείο με 27 Έλληνες και Βούλγαρους επιβάτες βγήκε εκτός πορείας, στις 6 παρά σήμερα το πρωί, στον περιφερειακό δρόμο της Σόφιας, και αναποδογύρισε.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, εννέα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στην κλινική Πιρογκόφ της Σόφιας.

Από αυτούς μόνο στους 6 χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και το σοβαρότερο περιστατικό ήταν εξάρθρωση ωμοπλάτης!

Όπως έγινε γνωστό, στο σημείο όπου έχασε τον έλεγχο ο οδηγός του λεωφορείου, που ανήκει σε μεταφορική εταιρεία της Βουλγαρίας, δεν υπήρχε παγετώνας αλλά επικρατούσε πολύ πυκνή ομίχλη, ενώ ο έλεγχος αλκοτέστ που έγινε στον οδηγό ήταν αρνητικός.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο διευθυντής της τροχαίας της Σόφιας, πρόκειται για ένα σημείο όπου γίνονται συχνά ατυχήματα, με βασική αιτία την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας!

Η Τροχαία συνεχίζει τις έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος με το τουριστικό λεωφορείο, τελικός προορισμός του οποίου ήταν το Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη).