​Έτοιμος για μία νέα εκλογική αναμέτρηση τον Σεπτέμβριο του 2013 στη Γαλλία, φέρεται να είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλο��ών για την προεδρία του δεξιού κόμματος UMP, Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.

Την δήλωση χαιρέτισε ο αντίπαλός του, Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος αμφισβητούσε το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κοπέ, με στόχο να ηρεμήσει τα πνεύματα, «συμφωνεί να οργανωθούν νέες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2013».

Ο Σεπτέμβριος επελέγη ώστε να επέλθει κάποιος συμβιβασμός αφού ο Φιγιόν ήθελε να γίνουν οι εκλογές τον Μάρτιο του 2013 ενώ ο Κοπέ αντιπρότεινε αρχικά να γίνουν το 2014.

Ο Φιγιόν χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το γεγονός ότι ο Κοπέ αποδέχτηκε τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας μέσα σε «εύλογο χρονικό διάστημα».

«Είναι μια μεγάλη νίκη για όσους ζητούσαν να βρεθεί μια δημοκρατική λύση στην κρίση που περνά το κίνημα», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. Στην τελική συμφωνία θα πρέπει να περιληφθεί και η διάλυση της ομάδας που έχουν συγκροτήσει οι υποστηρικτές του Φιγιόν στο κοινοβούλιο, αναφέρει περιβάλλον του Κοπέ.