Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δαφνί» μεταφέρθηκε μετά το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο επιχειρηματίας, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος όπως σας είχαμε πει, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς αποτελεί παράρτημα της ψυχιατρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.

Τι είπε στην απολογία του ο Λ. Λαυρεντιάδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν δέχτηκε να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί επανέλαβε την πρόταση που είχε κάνει και στους οικονομικούς εισαγγελείς να αποδεσμευτούν τραπεζικοί λογαριασμοί του με 160 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επιστρέψ��ι χρήματα στην Proton Bank, ενώ αρνήθηκε τις σοβαρές κατηγορίες, που αφορούν μεταξύ άλλων υπεξαίρεση χρημάτων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μια σειρά άλλων κακουργηματικού χαρακτήρα αδικημάτων.

Ο κ. Λαυρεντιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί λεπτομερώς στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας ότι για το λόγο αυτό δεν είναι ύποπτος φυγής, ενώ τόνισε ότι σε κάθε κλήση της Δικαιοσύνης ήταν πάντα παρών.

Η ανακοίνωση του Λ. Λαυρεντιάδη

Μετά την απόφαση να κριθεί προφυλακιστέος ο κ. Λαυρεντιάδη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Μολονότι όπως όλοι γνωρίζουν έχω σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που καθιστά κατά καιρούς αναγκαία την νοσηλεία μου στο εξωτερικό,

1)Επέστρεψα στη χώρα μου αμέσως μετά την κίνηση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος μου προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της δικαιοσύνης. Εμφανίστηκα πάντοτε, όπου και όποτε τούτο μου ζητήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών , ενώ είμαι γνωστής διαμονής και ουδέποτε επιχείρησα να διαφύγω στο εξωτερικό.

2)Τα προβλήματα υγείας μου αγνοήθηκαν προκλητικά. Καθιστώ υπεύθυνη την δικαιοσύνη για ο,τιδήποτε μου συμβεί.

3)Η παρούσα ποινική διαδικασία σε βάρος μου στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου που συντάχθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος, Πρόκειται για κλασική περίπτωση δυσμενούς επιλεκτικής μεταχείρισης. Πολύ πριν μου απαγγελθεί ποινική κατηγορία είχα επιστήσει με ειδική οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη την προσοχή της δικαιοσύνης στα κραυγαλέα σφάλματα του πορίσματος. Αγνοήθηκε παντελώς.

4)Δεν τηρήθηκε καθόσον αφορά το πρόσωπό μου η δικονομική τάξη και καταστρατηγήθηκε κάθε δικονομικό δικαίωμά μου. Αρνήθηκα να συμπράξω σε αυτό.

5)Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά και αναρωτιέμαι για ποιον λόγο, σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή, δεν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα 160 εκατομμύρια ευρώ που έχω δηλώσει από τον Ιούλιο ότι θέλω να καταβάλλω».