Σε συγκεντρώσεις ενάντια στα μέτρα για την εποπτεία στους δήμους αλλά και τη διαθεσιμότητα προχωρούν σήμερα οι δήμαρχοι, καθώς και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για τις 09:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ στα γραφεία της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, για τις 11:30 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί και οι αιρετοί από όλη τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη και εκπροσώπους της κυβέρνησης, προκειμένου να κοινοποιηθούν οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης.

Εντωμεταξύ τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης αποφάσισε και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), την Παρασκευή, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις απολύσεις και τους όρους της διαθεσιμότητας, καθώς και να συζητηθεί το θέμα των προσεχών κινητοποιήσεων και δράσεων.

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων κλιμακώνονται μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, παρ�� την άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που υπόκεινται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.