Φώφη Γεννηματά: «Λιποθυμούσε στις σκάλες, σηκωνόταν και έλεγε “όχι ακόμη”»

Συγκλονίζει η περιγραφή του Γιώργου Λιάνη για τις τελευταίες ημέρες της

Συγκλονιστικές ήταν οι περιγραφές του Γιώργου Λιάνη για τη δύναμη και τη γενναιότητα που έδειχνε η Φώφη Γεννηματά, στη μάχη με τον καρκίνο. 

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, τι του είχε αποκαλύψει το στενό περιβάλλον της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, λίγες ημέρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στον Ευαγγελισμό. 

Φώφη Γεννηματά: Η ύστατη μάχη στον «Ευαγγελισμό»

«Τώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης, αυτά που μου έλεγαν στενοί της άνθρωποι. Η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη” και συνέχιζε τη δραστηριότητά της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δε θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά», είπε ο κ. Λιάνης.

Φώφη Γεννηματά: «Έφυγε» στην ίδια ηλικία με τους γονείς της

«Περίμενε τη στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μην διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για τη διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάσταση της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα. Είναι “άνανδρο” κάποιοι υποψήφιοι, αφότου αυτή η γυναίκα έκανε και είπε αυτά, να κινούνται με “σύνθημα” ότι εκείνοι εγγυώνται την ενότητα της παράταξης», σημείωσε.

Φώφη Γεννηματά: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των στενών συνεργατών της 

«Σύμπτωση ο καρκίνος του πατέρα. Σύμπτωση ο καρκίνος της μητέρας. Σύμπτωση καρκίνο του μαστού η ίδια. Σύμπτωση η ημέρα, που έφυγε, να είναι η ημέρα που παγκοσμίως δίνουμε τη μάχη για τον καρκίνο του μαστού. Όπως λέει και ο Ελύτης, πρέπει να ντρέπονται ορισμένες συμπτώσεις», σημείωσε ο ίδιος.

Χριστοδουλάκης: Μετρούσαμε τις ημέρες να βγει από το νοσοκομείο

«Ακόμη δεν το έχουμε συνειδοποιήσει», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας για το σοκ της απώλειας της Φώφης Γεννηματά σε ΕΡΤ και Σκάι.

«Μετράγαμε μέρες για να βγει από το νοσοκομείο, κανείς μας δεν είχε αντιληφθεί την πραγματικότητα. Εκείνη γενναία και αξιοπρεπής, δεν παραπονέθηκε ποτέ», είπε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Όπως είπε, ο ίδιος έφτασε στη Δευτέρα στον Ευαγγελισμό, για να μάθει νεότερα για την υγεία της, και σοκαρισμένος έμαθε ότι πριν από μόλις ελάχιστα λεπτά είχε φύγει από τη ζωή.

«Μας λείπει ο άνθρωπος, αλλά πρέπει να την κάνουμε υπερήφανη για την προσπάθεια που ξεκίνησε μόνη της, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Πήρε το κόμμα στα όρια της διάλυσης, δικαιώθηκε στα πάντα, πολεμήθηκε πολύ άσχημα. Μας αφήνει παρακαταθήκη το τρίπτυχο πολιτική ενότητα, αυτονομία, και το δικό της πρόσημο – ταυτότητα σε ένα πολιτικό σχήμα πολύ δύσκολο», είπε.

«Ακόμα κι εμείς δεν είχαμε την εικόνα του τι συνέβαινε. Δεν έδινε μόνο πολιτική μάχη αλλά μάχη για τη ζωή της με τόσο μεγάλη αξιοπρέπεια που δεν άφηνε τίποτα να φανεί προς τα έξω, ούτε στους ανθρώπους που ήταν δίπλα της. Ήξερε πολύ καλά να δίνει μάχες, λέγαμε ότι δεν έχει χάσει ποτέ της», κατέληξε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top