Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κορυφή του NBA – Πρωταθλητές οι Μπακς

NBA Finals: Στα χέρια των Μπακς το τρόπαιο για 2η φορά μετά από 50 χρόνια

Με 50 πόντους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA για δεύτερη φορά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια και βρέθηκε στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ. 

Τα «Ελάφια» επικράτησαν των Φοίνιξ Σανς στο Game 6 του NBA με 105 – 98 και κατάφεραν με 4-2 νίκες να το… σηκώσουν και να πανηγυρίσουν έξαλλα. 

Οι Bucks πρωτθλητές του NBA

Οι Μπακς μετά από 50 χρόνια στέφθηκαν πρωταθλητές του NBA

Το πρώτο τους πρωτάθλημα το είχαν κατακτήσει το 1971 όταν ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ τους είχε οδηγήσει εκεί, και πενήντα χρόνια αργότερα το αγόρι από τα Σεπόλια, ο γιος των μεταναστών που πουλούσε cd με τον πατέρα και τα αδέλφια του στους δρόμους της Αθήνας, τα πήρε από τα… κέρατα και κέρδισε μαζί τους το πρώτο του δαχτυλίδι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. 

Γιάννης Αντετοκούνμπο: 65.000 οπαδοί των Μπακς έξω από το γήπεδο

Ο Greek Freak στο Fiserv Arena μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο και με 65.000 ανθρώπους έξω από αυτό τα έδωσε όλα, πρωταγωνίστησε σε όλες τις φάσεις του αγώνα και στέφθηκε ο απόλυτος MVP.

Ο μεγάλος τελικός

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικά το ματς με αποτέλεσμα την μεγάλη αστοχία που έφερε το σκορ στο 4-2 μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα. 

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 50 πόντους ήταν ο MVP του τελικού

Τα «Ελάφια» ανέκαμψαν, η άμυνά τους έγινε αδιαπέραστη για τον Πολ, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να «τρυπάει» την άμυνα τον Σανς και οι Μπακς να πάρουν προβάδισμα 29 – 16 στο τέλος του πρώτου δωδεκαλέπτου. 

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παραλίγο να γκρεμίσει τη μπασκέτα με το κάρφωμά του

Ο Πέιν ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης για τους Σανς στη δεύτερη περίοδο και συνεπήρε και τον Κρις Πολ. Οι Σανς ροκάνισαν τη διαφορά, ενώ ταυτόχρονα η περιφέρεια των Μπακς άρχισε να καταρρέει. Έτσι οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» ένα σερί 19-4 (!) παίρνοντας προβάδσιμα 35-34, πηγαίνοντας τελικά στο ημίχρονο με το 47-42 υπέρ τους, αφού η «μάχη» που έδωσε στην επίθεση ο Γιάννης κράτησε όρθιους τους Μπακς.

Γιάννης Αντετοκούνμπο πανηγυρισμοί

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πανηγυρίζει τη νίκη των Μπακς

Στο τρίτο δωδεκάλεπτο οι Σανς ξέφυγαν ξανά με 7 πόντους (42-49) μετά το καλάθι του Μπρίτζες, αλλά εκεί εμφανίστηκε και πάλι ο «Greek Freak», που πέτυχε τους επόμενους 14 από τους 18 πόντους της ομάδας του δίνοντας προβάδισμα με 60-59. Τ
ην σκυτάλη πήρε ο Λόπεζ για τα «Ελάφια» δίνοντας προβάδισμα 5 πόντων (66-61) την ώρα που για τους Σανς είχε μπει στην εξίσωση, μετά τη «σιγή» του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπούκερ.

Tα απίστευτα ρεκόρ του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ο Γιάννης έμεινε όρθιος στον μεγάλο τελικό που εξελίχθηκε σε ντέρμπι και η περίοδος έκλεισε έχοντας πετύχει 40 πόντους, δηλαδή πάνω από τους μισούς της ομάδας του.

Στην 4η περίοδο ο Γιάννης ήταν ασταμάτητος και οι Μπακς ξέφυγαν με 94-88 στα μισά του δωδεκαλέπτου. Δύο μεγάλα σουτ του Μίντλετον στη έκαναν το σκορ 102-96 όταν οι Σανς επιχείρησαν την τελική τους αντεπίθεση. Με 57” να απομένουν στο ρολόι, όλα είχαν τελειώσει και μία εύστοχη βολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό 105-98.

Φίλαθλοι των Μπακς

65.000 φίλαθλοι των Μπακς μαζεύτηκαν έξω από το γήπεδο

Το σφύριγμα της λύσης σήμανε έξαλλους πανηγυρισμούς στο Μιλγούοκι, αλλά και στην Ελλάδα, αφού ο δικός μας Γιάννης οδήγησε τους Μπακς στην κορυφή. 

Στους τελικούς του NBA οι Mπακς του Αντετοκούνμπο μετά από 47 χρόνια

Ο ίδιος όταν καταλάγιασε η ένταση ξέσπασε σε κλάματα, συνειδητοποιώντας τι κατάφερε φέτος με την ομάδα του, φώναξε στο τερέν τη μητέρα του και τα αδέλφια του, τους αγκάλιασε σφιχτά κι ευχαρίστησε τον κόσμο που στήριξε την ομάδα στην κατάκτηση του μεγάλου αυτού άθλου. 

Αντετοκούνμπο γυναίκα γιος

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην αγκαλιά της συζύγου και του γιου του

Ο Γιάννης στέφθηκε «άρχοντας των δαχτυλιδιών» και όλοι πλέον αναγνωρίζουν πως αυτό είναι μόλις η αρχή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top