Τέσσερις ελληνικές ταινίες, τρεις από τις οποίες είναι μεγάλου και μία μικρού μήκους, συμμετέχουν φέτος στην 67η Μόστρα του Κινηματογράφου της Βενετίας, που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.


Έτσι λοιπόν μαζί με διάσημους σκηνοθέτες όπως είναι οι Ντάρεν Αρονόφσκι, Σοφία Κόπολα Τζούλιαν Σνέιμπελ κ.α., στο φετινό επίσημο διαγωνιστικό θα συμμετέχει και η Ελληνίδα σκηνοθέτρια Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη, με την ταινία της «Attenberg».


H ταινία αναφέρεται σε θέματα όπως αυτό της φιλίας και του θανάτου αλλά και με τα οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.


Σε ότι αφορά τις άλλες τρεις ελληνικές ταινίες προβάλλονται σε παράλληλα τμήματα του Φεστιβάλ: η ταινία «Χώρα προέλευσης», του Σύλα Τζουμέρκα, με πρωταγωνιστές τους Αμαλία Μουτούση και Ιωάννα Τσιριγκούλη, προβάλλεται στην «Εβδομάδα της Κριτικής», ενώ η «Ακαδημία Πλάτωνος», του Φιλίππου Τσίτσου, προβάλλεται στο πρόγραμμα της τελικής τριάδας των υποψηφίων για το βραβείο Lux της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας. Τέλος, η μικρού μήκους ταινία «Casus Belli», του Γιώργου Ζώη, συμμετέχει στο τμήμα «Ορίζοντες».