Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κατέκτησε την κορυφή του αμερικανικού boxoffice, αφήνοντας στη δεύτερη θ��ση την Αντζελίνα Ζολί, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.


Η επιστημονικής φαντασίας ταινία του Ντι Κάπριο «Inception» βρέθηκε στην κορυφή του αμερικανικού boxoffice για δεύτερη εβδομάδα συγκεντρώνοντας 43,5 εκατομμύρια δολάρια.Το «Inception» είναι το πρώτο φιλμ που σκηνοθέτησε ο Κρίστοφερ Νόλαν μετά το «TheDarkKnight» (2008).


Το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής του, το κατασκοπευτικό θρίλερ δράσης «Salt» με την Αντζελίνα Ζολί συγκέντρωσε 36,5 εκατομμύρια δολάρια. Η Ζολί υποδύεται μια πράκτορα της CIA που καταζητείται μετά τις κατηγορίες ότι είναι ρωσίδα διπλή κατάσκοπος.


Η ταινία «Despicable Me», ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων της UniversalPictures για ένα πλάσμα που συνωμοτεί για να κλέψει το φεγγάρι, συγκέντρωσε 24,1 εκατομμύρια δολάρια.


Στην τέταρτη θέση του αμερικανικού boxoffice βρίσκεται η ταινία «The Sorcere's Apprentice (Υποψήφιος Μάγος)» με 9,69 εκατομμύρια δολάρια και στην πέμπτη το «Toy Story 3» με 9,03 εκατομμύρια δολάρια.