Την εικαστική έκθεση «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη» εγκαινιάζει την Κυριακή στις αίθουσες της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.


Η έκθεση, έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες επισκέπτες από την Αθήνα και πολλούς από τους 101 Έλλη��ες εικαστικούς που κατόρθωσαν με τα έργα τους να σπάσουν τον αποκλεισμό της Σχολής, έστω για έναν μόνο μήνα.


Τα εγκαίνια έγιναν το Σάββατο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Βασίλειο Μπορνόβα, και ακολουθούν την Κυριακή δεύτερα εγκαίνια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Θεολογική Σχολή, όπου φιλοξενείται μέρος της έκθεσης.


Η έκθεση θα παρουσιάζεται έως τις 23 Σεπτεμβρίου στο Σισµανόγλειο Μέγαρο και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου θα μεταφερθεί στην «Τεχνόπολι» στην Αθήνα.


Στα εγκαίνια αναμένεται να παραστούν Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες και συλλέκτες, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πνευματικού, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου της Κωνσταντινούπολης.


Στην έκθεση συμμετέχουν 101 καλλιτέχνες με έργα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το γεγονός: «Πρόκειται για 101 απόπειρες εικαστικής 'αφήγησης' μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις κατασκευές, τη φωτογραφία, το βίντεο και την αγιογραφία» δηλώνει η Αναστασία Μάνου που εμπνεύστηκε την έκθεση.