Διάσημα αστέρια του κλασικού χορού θα μας θυμίσουν την εκπληκτική πορεία του Ρούντολφ Νουρέγεφ σε ένα γκαλά - αφιέρωμα ��ου θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Ο χορευτής που έγινε σύμβολο της ρωσικής χορευτικής παράδοσης θα αναβιώσει ξανά: στη σκηνή του Ηρωδείου θα παρουσιαστούν χορευτικά από τα Μπαλέτα Κίροφ μέχρι το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας και από το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού έως τις χορογραφίες του Νουρέγιεφ.

Στο γκαλά θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων αποσπάσματα από τα έργα La Bayadere, Don Quixote, Romeo & Juliet, Raymonda, La Sylphyde, The Flower Festival in Ginzano και Who Cares.

Aνάμεσα στα διάσημα αστέρια του κλασικού χορού που θα χορέψουν στο εντυπωσιακό γκαλά είναι οι: Alina Cojocaru, Johan Kobborg, David Makhateli, Igor Kolb, Anna Antonicheva, Delphine Moussin, Alessio Carbone και Alina Somova.

Τα εισιτήρια κοστίζουν από 95 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη, πρώτη σειρά) έως 35 ευρώ (άνω διάζωμα) και προπωλούνται από τα ταμεία της Στοάς Πεσματζόγλου (Πανεπιστημίου 39, 09:00 - 17:00), μέσω Ιντερνετ (ticketservices.gr) και τηλεφωνικά (210-7234567 και 210-6728080).