Έξι τοποθεσίες που βρίσκονται στη Βραζιλία, την Κίνα, το Μεξικό, τη γαλλική νήσο Ρεουνιόν και τις νήσους Κιριμπάτι συγκαταλέγονται από χθες στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας, μετά τη σχετική απόφαση στην 34η σύνοδο της Επιτροπής για την Παγκόσμια Κληρονομία της Unescoστη Μπραζίλια.

Στη Βραζιλία η πλατεία Σάο Φρανσίσκο στην πόλη Σάο Κριστοβάο επελέγη ως Πολιτιστικό Μνημείο για το σύνολο της αρχιτεκτονικής της μορφής, που ανάγεται στον 18ο και 19ο αιώνα. Η τοποθεσία της Ντανζιά στη νότιο Κίνα επελέγη για τον ρόλο της στην διατήρηση των υποτροπικών δασών, καθώς και για την χλωρίδα και πανίδα της, η οποία περιλαμβάνει 400 σπάνια ή απειλούμενα είδη.

Στο Μεξικό, αναδείχθηκε σε Παγκόσμιο Μνημείο η διαδρομή του Καμίνο Ρεάλ ντε Τιέρα Αδέντρο που ήταν η παλιά οδός του ασημιού ανάμεσα στο Μεξικό και τις ΗΠΑ, καθώς και μία τοποθεσία προϊστορικών σπηλαίων στην Οαχάκα. Η γαλλική νήσος Ρεουνιόν στον Ινδικό Ωκεανό εντάχθηκε στην παγκόσμια κληρονομιά χάρη στο Εθνικό Πάρκο του τροπικού δάσους της. Τέλος, οι νήσοι Κιριμπάτι στον νότιο Ειρηνικό τιμήθηκαν από την Unesco για την προστατευόμενη θαλάσσια ζώνη τους.

Παράλληλα στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς εγγράφηκαν ένα αυστριακό κάστρο, ένα μοναστήρι στη Ρουμανία και οι νωπογραφίες σε παλαιολιθικά σπήλαια στην Ισπανία. Συνολικά 39 τοποθεσίες είναι υποψήφιες, γεγονός που θα ανεβάσει σε 910 τον αριθμό των τοποθεσιών σε όλον τον κόσμο που ήδη αποτελούν Παγκόσμια Κληρονομιά από την επιτροπή, της οποίας η σύνοδος περαιώνεται αύριο.