Ένα μαστίγιο ιππασίας της πρώην αυτοκράτειρας της Αυστρίας Σίσι, το οποίο ανακαλύφθηκε στη σοφίτα ενός αρχοντικού στην Ιρλανδία, πρόκειται να αποτελέσει την κορωνίδα των αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν τον ερχόμενο μήνα, μεταδίδει το πρακτορείο Press Association.

Το μαστίγιο, που βρέθηκε σε μία θήκη από μαόνι, , είχε χρησιμοποιηθεί από τη Σίσι στη διάρκεια κυνηγιού στην Ιρλανδία πριν από 130 ετών, προσθέτει το πρακτορείο.

Το αντικείμενο αυτό θα ξεχωρίσει σ��η δημοπρασία άλλων 800 κομματιών στη δημοπρασία Συλλογές από Εξοχικές Κατοικίες στον Οίκο Άνταμς στην Ιρλανδία στις 5 Οκτωβρίου.

Οι διοργανωτές πιστεύουν πως το μαστίγιο θα αποφέρει κέρδη 5.000 ευρώ στη δημοπρασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Σλέιν στην Κομητεία Μιθ.

Η Αυτοκράτειρα Σίσι της Βαυαρίας είχε συμμετάσχει σε κυνήγι στην Κομητεία Μιθ στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής της το 1879-80, τονίζει ο διευθυντής του Άνταμ’ς Τζέιμς Ο’ Χάλοραν. «Το μαστίγιο ιππασίας είναι ένα ευχάριστο αξιοπερίεργο με υψηλότατη προέλευση», τόνισε.