Στην ομαδική έκθεση «Προθήκες θαυμάτων», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ZoneD, της Γκαλερί Ζουμπουλάκη συμμετέχουν 36 ονομαστοί καλλιτέχνες. Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα και γίνεται σε δύο διατηρητέα κτίρια στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας.

Τα έργα συνδέονται εννοιολογικά και εξετάζουν το πέρασμα του χρόνου πάνω στο χώρο, τα φυσικά ίχνη που αφήνουν τα αντικείμενα, αλλά και την ανάγκη να δούμε και να θυμηθούμε πράγματα που υπήρξαν ή θα μπορούσαν να υπάρξουν.

H έννοια της συλλογής σε συνδυασμό με τη χωροταξική διάταξη των κτιρίων, οι έτοιμες προθήκες του ενός κτιρίου και η χρήση του δεύτερου κτιρίου ως «ανοιχτής προθήκης», οδήγησαν τους επιμελητές, Πολύνα Κοσμαδάκη και του Χριστόφορο Μαρίνο στη διερεύνηση εννοιών όπως το πλέγμα (grid) και ο ενδείκτης (index).

Το άδειο σπίτι είναι το σημείο αφετηρίας, μία αστική οικία υπό τη μορφή κενής προθήκης, μία προθήκη υπό τη μορφή έρημης χώρας και η απόφαση να το γεμίσει κανείς με αντικείμενα και εικόνες που ανασύρουν μνήμες, γεννούν συνειρμούς και παράγουν γνώση. Όπως σημειώνουν οι επιμελητές, η έκθεση συστήνει ξανά μια κλασική διαπίστωση του ζωγράφου Μαρκ Ρόθκο, θέτοντας το ερώτημα: «Οφείλει το έργο τέχνης να είναι θαυματουργικό;».