Στο ΣΕΦ θα εμφανιστεί απόψε το βράδυ το θρυλικό συγκρότημα Scorpions, σε μια συναυλία που αποτελεί και την τελευταία εμφάνιση τους στη χώρα μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους: «Get your Sting and Blackout».


Αρχικά, η συναυλία επρόκειτο να δοθεί στις 6 Οκτωβρίου αλλά αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων υγείας του τραγουδιστήΚλάους Μάινε. Ωστόσο, τα εισιτήριαπου είχαν προπωληθεί για τις 6 Οκτωβρίου ισχύουν κανονικά για την αποψινή συναυλία.


Η περιοδεία είναι και η τελευταία που θα κάνουν οι Scorpions, η οποία ανακοινώθηκε στις αρχές του χρόνου και ξεκίνησε στις 7 Μαΐου από τη Γερμανία. Η ολοκλήρωσητης θα γίνει το 2011 όπου και θα κυκλοφορήσει DVDμε στιγμιότυπα από αυτήν: «Μετά 40 χρόνια διαδρομής στο τρελό τρένο του ροκ εν ρολ, αποφασίσαμε να σταματήσουμε. Είναι καλό να βάζεις τέλος όταν είσαι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν κάτι που ίσως έπρεπε να γίνει δέκα χρόνια πριν» τόνισε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Κλάους Μάινε, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου στις αρχές του χρόνου.


Η απόφαση πάρθηκε από όλα τα μέλη του συγκροτήματος «χωρίς τσακωμούς και διαφωνίες». Στην Ελλάδα, το Scorpions Best παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ, ενώ το κοινό που παρακολούθησε τις συναυλίες τους τα τελευταία χρόνια ξεπερνά τις 200.000.


Η συναυλία, θ΄ανοίξει με τους Firewind.