Η έκθεση με τίτλο «Πόλη, η Νοσταλγία μου», εγκαινιάζεται το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στη Αθήνα, υπό την αιγίδα του εκεί Γενικού Προξενείου της Ελλάδος. Μέχρι στιγμής έχει ήδη παρουσιαστεί στο Σισμανόγλειο Πολιτιστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης ενώ από τις 6 Νοεμβρίου, θα φιλοξενηθεί και στη Θεσσαλονίκη.


Στην έκθεση μνήμης, συγκεντρώνονται οι ιστορίες 47 Ελλήνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Πόλη σε διάφορα χρονικά διαστήματα μεταναστεύοντας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έφυγαν οικειοθελώς από τον τόπο τους, αλλά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η έκθεση, περιλαμβάνει στιγμιότυπα της ζωής τους που συγκεντρώθηκαν μέσα από συνεντεύξεις μαγνητοσκοπημένου αλλά και γραπτού υλικού.


Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάδειξη της Κωνσταντινούπολης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2010 και διοργανώνεται από το τουρκικό Ίδρυμα Ανταλλαγέντων της Συνθήκης της Λωζάννης, με την συμβολή του Νέου Κύκλου Κωνσταντινουπολιτών.


Στην Αθήνα, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο της Φιλιώς Χαϊδεμένου (Δεκελείας 152 και Ατταλείας, Ν. Φιλαδέλφεια). Τα εγκαίνιά της, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 18:30.