Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χόλλυγουντ θα τιμήσει στα τέλη Οκτωβρίου τους Σιλβέστερ Σταλόνε, Μόργκαν Φρίμαν, Σον Πεν και Τομ Χούπερ, για την προσφορά τους στο σινεμά.

Στον Σταλόνε θα δοθεί τιμητικό βραβείο για την συνολική προσφορά του στην κινηματογραφική βιομηχανία. Ο «ρόκυ» θα πάρει τη Μνεία για τη σταδιοδρομία του, στην τελετή Απονομής των ετήσιων βραβείων που θα γίνουν στο Μπέβερλι Χιλς.

Ο Φρίμαν θα τιμηθεί για την καμπάνια του κατά της κινηματογραφικής πειρατείας και τις τεχνολογικές καινοτομίες που προωθεί η εταιρία του. Ο σκηνοθέτης Τομ Χούπερ θα πάρει το βραβείο σκηνοθεσίας του φεστιβάλ, ενώ οι διοργανωτές θα τιμήσουν τον Σον Πεν για το φιλανθρωπικό του έργο.


Ο 73χρονος Μόργκαν Φρίμαν θα τιμηθεί και τον Ιούνιο του 2011, στη διάρκεια επίσημου δείπνου, για τη συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

«Για δεκαετίες, είτε ερμηνεύοντας τον ρόλο ενός κατάδικου ή του προέδρου των ΗΠΑ ή του Θεού, ο Μόργκαν αποτυπώνει μια ήρεμη δύναμη που απαιτεί τον σεβασμό για τον χαρακτήρα, αλλά και για την τέχνη», δήλωσε ο Χάουαρντ Στρίγκερ , πρόεδρος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.