Στην Κεντρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου, παρουσιάζεται το «Τραγούδι της Γης», μία οικολογική θεατρική παράσταση για παιδιά.

Πρόκειται για ένα ύμνο στη «Μητέρα Γη» κι ένα τρυφερό τραγούδι που αγκαλιάζει τα πλάσματα της, προτάσσοντας το «Εμείς» αντί του «εγώ». Είναι ένας παιάνας που αφυπνίζει την οικολογική συνείδηση.

Απόλυτα συντονισμένη με το ρυθμό της παιδικής φαντασίας, η παράσταση με το χιούμορ, τις εκπλήξεις και το σφρίγος της συνεπαίρνει τα παιδιά. Επιβλητικές μάσκες, γιγάντιες κούκλες και πολύχρωμες σκιές συναντούν την εκφραστικότητα των ηθοποιών μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων, μουσικής και χορού. Η σκηνοθετική ευφυΐα εντάσσει τα παιδιά στα δρώμενα, δίνοντας την ευκαιρία να εκφραστούν με ενθουσιασμό και πάθος.

Στο Μεγάλο Δικαστήριο του Σύμπαντος ο αέρας, η θάλασσα, η βροχή και η βροχούλα, το δάσος και ο εκπρόσωπος των ζώων, κατηγορούν τον άνθρωπο για τα οικολογικά προβλήματα. Συμβολικά ζητούνται ευθύνες από ένα παιδί ως εκπρόσωπο των ανθρώπων και «μελλοντικό καταστροφέα». Η Μητέρα Γη επεμβαίνει: «Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου! Αυτός που πραγματικά φταίει είναι ο Δράκος της αδιαφορίας!».

Το παιδί, πρόθυμα αναλαμβάνει την αποστολή να βρει κάτι πραγματικά άχρηστο. Σε ένα υπέροχο ταξίδι περιπέτειας και γνώσης ανακαλύπτει τις οικολογικές ισορροπίες, γίνεται φίλος με ζώα, πουλιά, μυρμήγκια και δέντρα και σώζει το δάσος με τη βοήθεια της σύννεφο-πυροσβεστικής.