Το έβδομο και τελευταίο Χάρι Πότερ, δεν θα προβληθεί τ��λικά σε 3D όπως αρχικά είχαν ανακοινώσει τα στούντιο παραγωγής Warner Bros, προκειμένου να μην καθυστερήσει η έξοδος της ταινίας στο σινεμά.


Έτσι, οι θαυμαστές του μικρού μαθητευόμενου μάγου, θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν μόνο σε δύο διαστάσεις, μιας και το στούντιο ανακοίνωσε ότι δεν θα προλάβαινε να έχει έτοιμη την τρισδιάστατη βερσιόν της ταινίας έως τον Νοέμβριο του 2010.


Το φιλμ «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του θανάτου» αποτελεί την έβδομη και τελευταία περιπέτειατων ταινιών Χάρι Πότερ και πρόκειται να ολοκληρωθεί σε δύο μέρη.


Το πρώτο μέρος της ταινίας ξεκινά με τον Χάρι, τον Ρον και την Ερμιόνη να εξορμούν για την επικίνδυνη αποστολή της ανίχνευσης και καταστροφής του μυστικού αθανασίας του Βόλντεμορτ – των Πεμπτουσιωτών. Χωρίς την καθοδήγηση των καθηγητών τους ή την προστασία του Καθηγητή Ντάμπλντορ, για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να στηριχτούν ο ένας στον άλλο. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως, απειλούν να τους καταστρέψουν.


Το δεύτερο μέρος της ταινίας αναμένεται στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2011.