Αν ζούσε θα γινόταν 70 ετών στις 9 Οκτωβρίου. Ο Τζον Λένον παραμένει για τους απανταχού θαυμαστές του ένας ζωντανός θρύλος και δικαιολογημένα θα διοργανωθούν πολλές εκδηλώσεις, σε διάφορα μέρη του πλανήτη, με αφορμή τα 70ά του γενέθλια του.

Το Σάββατο η σύζυγός του, Γιόκο Ονο, θα βρεθεί στην Ισλανδία προκειμένου να παραστεί στην τελετή απονομής του Βραβείο Ειρήνης Λένον - Ονο.

Την ίδια μέρα στο Λίβερπουλ θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Λένον «Ειρήνη και Αρμον��α». Το «παρών» θα δώσουν ο μεγαλύτερος γιος του, Τζούλιαν Λένον, και η πρώην σύζυγός του, Σίνθια Λένον.

Ανήμερα των γενεθλίων του όσοι βρεθούν στις 7 το απόγευμα στο Σέντραλ Παρκ θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα νέο ντοκιμαντέρ που αφορά στη ζωή του Λένον στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ‘70.

Στο Κλίβελαντ που φιλοξενείται η έκθεση για τους Beatles θα υπάρξουν ειδικές προβολές για το «σκαθάρι», ενώ θαυμαστές του θα μπορούν να γράφουν τις ευχές τους σε μια τεράστια κάρτα γενεθλίων.

Στο «Hard Rock» καφέ του Χόλιγουντ θα δοθεί συναυλία με τίτλο «Imagine there is no hunger», με βασικό μήνυμα την καταπολέμηση της φτωχιάς.