Μια κασέτα του βιβλίου «Από την Τροία στο Βιετνάμ» της βραβευμένης με Πούλιτζερ αμερικανίδας ιστορικού, Μπάρμπαρα Τάκμαν, στάθηκε η αφορμή για τον αμερικανό κομίστας Έρικ Σανόουερ να μετατρέψει σε κόμικ της ιστορία-ποταμό της «Ιλιάδας».


Με αφορμή την εκδήλωση «οι αρχαίοι Έλληνες στα κόμικς» που πραγματοποιείται σήμερα στις 7 μ.μ. στην Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή στο Κολωνάκι, ο κ. Σανόουερ επισκέφθηκε τη χώρα μας με σκοπό να παραβρεθεί ως ομιλητής σε αυτήν.


«Το κεφάλαιο του Τρωικού Πολέμου μού έδωσε να καταλάβω ότι πολλές διαφορετικές εκδοχές της ίδιας ιστορίας έχουν ειπωθεί από την εποχή του Ομήρου ως τις ημέρες μας» τονίζει ο αμερικανός κομίστας συμπληρώνοντας πως «αυτό που βρήκα ενδιαφέρον ήταν να πάρω όλες αυτέςτις εκδοχές και να φτιάξω μια μεγάλη, που θα τις περιέχει όλες με τις αντιφάσεις τους».


Η έκδοση του πρώτου τεύχους της «Εποχής του Χαλκού», όπως ονομάστηκε, έγινε το 1998 και από τότε o κ. Σανόουερ δε σταμάτησε να εκδίδει. Το ασπρόμαυρο (για λόγους κόστους) κόμικ γνωρίζει μεγάλη δημοτικότητα στην Ευρώπη, κυρίως στη Γαλλία.