Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για ν΄ ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Θήρας. Οι αρχαιολόγοι, υποστηρίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους αλλά ίσως και νωρίτερα, το στέγαστρο του Ακρωτηρίου Σαντορίνης θα έχει αποκατασταθεί, ενώ έως τις 31 Μαΐου υπολογίζεται ότι θα έχει ��αραδοθεί ολοκληρωμένο στους αρχαιολόγους.


Ήδη τα συνεργείαεργάζονται πυρετωδώς , με την στέγη να έχει αποκατασταθείολόκληρη και να έχει αντικατασταθεί με συμπαγή μεταλλικά δοκάρια, ενώ αντικαταστάθηκαν όλες οι κολόνες και τα σεισμικά εφέδρανα.


Αυτό που απομένει τώρα, είναι εντός του αρχαιολογικού χώρου να χαραχτούν διάδρομοι για τους επισκέπτες, να αναδειχτούν τα κτίρια του οικισμού και οι θεματικές εκθέσεις με αρχαία ευρήματα, ενώ εξωτερικά προβλέπονται η χάραξη διαδρομής από τον δρόμο έως τη είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, αλλά και ειδικός χώρος για επισκέπτες και ξεναγούς στην είσοδο.


Ο αρχαιολογικός χώροςτου Ακρωτηρίου, παρέμενε κλειστόςαπό τις 23 Σεπτεμβρίου 2005, όταν κατέρρευσε τμήμα του προηγούμενου στεγάστρουμε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του έναςτουρίστας από τη Βρετανία.