Με τη Μαρία Ναυπλιώτου επέλεξε ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός να αναβιώσει τη θρυλική Κάρμεν η οποία επιστρέφει από τις Μαρτίου στο Θέατρο Κάππα της οδού Κυψέλης σε νέα επεξεργασία και για 30 μόνο παραστάσεις.


Ο Στάθης Λιβαθινός και η ομάδα του επιχειρούν να προσεγγίσουν εκ νέου το θέμα της Κάρμεν, σε νέα επεξεργασία και για 30 μόνο παραστάσεις, όχι μόνο σαν την όπερα του Μπιζέ που κυρίως γνωρίζει το ευρύ κοινό αλλά και από τη λιγότερο γνωστή εκδοχή της νουβέλας του Μεριμέ, που αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης για τους συγγραφείς του λιμπρέτου.


Η παράσταση έχει πειραματικό χαρακτήρα και η δραματουργική της επεξεργασία είναι προϊόν συνεργασίας του σκηνοθέτη και των ηθοποιών.


Η Κάρμεν παρουσιάζεται σε απόδοση και διασκευή στίχων,γλωσσική προσαρμογή του Στρατή Πασχάλη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ελένης Μανωλοπούλου, οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου, η μουσική διασκευή και η ενορχήστρωση του Κώστα Μαγγίνα. Στους ρόλους οι Μελέτης Ηλίας, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Μαρία Ναυπλιώτου, Χρήστος Σουγάρης. Συμμετέχει τετραμελές μουσικό σύνολο.