Στάση στο θέατρο «Ιλίσια» θα κάνει η ερωτική ιστορία «Λεωφορείο ο Πόθος». Με πλοκή πάθους και ασιθησιασμού, το έργο μας μεταφέρει στις φτωχογειτονιές της Νέας Ορλεάνης, υπό τη συνοδεία των μελαγχολικών ήχων της τζαζ.

Υπόθεση:

H Blanche, μια ευαίσθητη, ώριμη και νεανική γυναίκα, φτάνει με το λεωφορείο ο «Πόθος» στο σπίτι της μικρότερης αδερφής της Stella, που είναι παντρεμένη με τον Stanley Kowalski.

Η Blanche εγκαθίσταται στο σπίτι του ζευγαριού, όπου και ζει με τις αναμνήσεις της. Σιγά σιγά, αρχίζει και κοντράρεται με τον προσγειωμένο και σκληρό Stanley, που ανάμεσα τους υπάρχει ένας απαγορευμένος, αναπόφευκτος και έντονος ερωτισμός.

Το έργο, ανέβηκε πρώτη φορά στις 3 Δεκεμβρίου 1947 στο θέατρο Ethel Barrymore της Νέας Υόρκης. Το 1949, παρουσιάστηκε και στην Αθήνα, από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, με την Μελίνα Μερκούρη στο ρόλο της Blanche, και του Βασίλη Διαμαντόπουλου στο ρόλο του Stanley.

Οι παραστάσεις ξεκινούν σήμερα (16 Φεβρουαρίου), και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 27 Μαρτίου 2011.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Δημήτρης Μόσχος, Κωνσταντίνος Φάμης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Κάτια Γέρου, Γιάννης Κοτσαρίνης, Θωμάς Γκαγκάς


Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη (Λαϊκή Απογευματινή): 20.00

Πέμπτη: 21.00

Παρασκευή: 21.00

Σάββατο: 21.00

Κυριακή: 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 20 ευρώ

Φοιτητικό: 15 ευρώ