Σε μια από τις μεγαλύτερες μορφές της διεθνούς μουσικής σκηνής, τον David Bowie, είναι αφιερωμένη η έκθεση multimedia που θα φιλοξενήσει από τις 9 Μαϊου μέχρι τις 15 Ιουλίου το NYC museum of fine arts and design.

Η ιδέα για την δημιουργία μιας έκθεσης που θα καταγράφει την πορεία και όλους τους τρόπους έκφρασης του διάσημου καλλιτέχνη, φαίνεται να γεννήθηκε μετά την ανακοίνωση ότι ο Bowie αποσύρεται από την μουσική και ότι δεν υπάρχουν σχέδια για καινούργια κομμάτια, συναυλίες και άλμπουμ. Το τελευταίο διάστημα ήρθαν στη δημοσιότητα σπάνιες διασκευές, ένα χαμένο άλμπουμ, ένας live δίσκος application στο I phone και φήμες για ταινία με τον Mick Jagger, επιβεβαιώνοντας ότι παρά την αποχώρησή του, ο David Bowie εξακολουθεί να βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής.

Στο δελτίο τύπου του μουσείο αναφέρεται αναλυτικά στην πολύπλευρη πορεία του στο χώρο του θεάματος. Από τις performances στο cabaret, τη μίμηση, στο avant garde θέατρο και στους Ziggy Stardust, την επαναστατική περιοδεία που συνδύασε θέατρο, μουσική και τέχνη σε ένα ροκ θέαμα, όπως επίσης και καινοτόμες συνεργασίες στα βίντεο και οι δουλειές στον κινηματογράφο. Αυτή ήταν μια διαδρομή λουσμένη στο φως, ενός καλλιτέχνη που αποθεώθηκε από το κοινό, κρίθηκε, κατακρίθηκε και αμφισβητήθηκε, όπως ταιριάζει σε κάθε σπουδαίο δημιουργό που δεν φοβάται να τσαλακώσει το είδωλό του στον καθρέφτη της διασημότητας.

Έτσι λοιπόν δικαιολογείται η παρουσία του David Bowie στο NYC museum of fine arts and design, ως ένας από τους μεγαλύτερους εικονοκλάστες παραγωγούς του 20ου αιώνα.

Δείτε τον David Bowie να τραγουδάει σε live concert το «Absolute Begginers».